В Одесі відкрилася виставка на честь Олександра Блєщунова

Сьогодні відкрилася виставка «Доля, що прокреслена льодорубом» на честь 110-річчя Олександра Блещунова (25.08.1914 – 21.05.1991 рр) .

Олександр Блещунов – яскрава особистість, інженер, відомий альпініст. Його ім’я носять перевал на Східному Памірі та вершина на стику льодовиків Гармо та Вавілова.  Разом з альпінізмом, важливою справою майже всього життя Олександра Володимировича було колекціонування предметів мистецтва.

Наприкінці життя він передав свою колекцію в дар рідному місту. 28 січня 1989 р. в його квартирі на вул. Польській, 19 відкрився музей, а сам він став його першим завідувачем.  Після смерті Олександра Володимировича, з 1992 р. Одеський муніципальний музей особистих колекцій носить ім’я Блещунова.

Унікальна збірка, яка налічує понад 10 тисяч предметів, в тому числі раритетів світового рівня, є частиною Державного музейного фонду України.

Музейники готували виставку «Доля, що прокреслена льодорубом» протягом тривалого часу. Експозиція розповість глядачам про життя та шлях Олександра Блещунова, про оточення, яке формувало цю людину, і на яке безпосередньо вплинув він.

Музей працює для відвідувачів о четвер, п’ятницю, суботу та неділю з 11 до 17 години.

ОдесаОфіційно