В Одесі викрили правоохоронців, які державним коштом охороняли бізнесмена

Працівники ДБР повідомили про підозру посадовцям конвойного батальйону одного з правоохоронних органів Одеської області. Вони віддали в «оренду» свого підлеглого для приватної охорони одеського бізнесмена. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

На початку 2023 року командир батальйону із заступником вирішили підзаробити та допомогти своєму знайомому бізнесмену, який шукав для себе охоронця. Правоохоронці направили одного зі своїх підлеглих охороняти бізнесмена, за що отримали 8 тис. доларів США. Він протягом півтора року не з’являвся на роботі, охороняв бізнесмена, проте продовжував отримувати зарплату.

Сума збитків нанесених державі сягає понад пів мільйона гривень. Командиру батальйону, його заступнику та підлеглому, який охороняв бізнесмена, повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Командира батальйону та «охоронця» звільнено зі служби. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.