В Одесі викрили російських шпигунів, серед яких були двоє військових

Служба безпеки України припинила діяльність російської шпигунської групи в Одесі, до складу якої входили два військових та одна місцева жителька.

Ця група, за завданням російської ФСБ, здійснювала розвідувальні операції щодо систем протиповітряної оборони в Одесі. Агенти систематично об’їжджали місто та його околиці для виявлення потрібних об’єктів, фотографували їх та визначали геолокації на Google-картах.

Фото: Служба безпеки України

Також група займалась закладанням бездротових магнітних камер у морському порту Одеси, використовуючи таксі для конспірації, а їхня спільниця маскувалась за допомогою зміни зовнішності та перук.

СБУ документувала всі ці факти і затримала резидента російської агентурної групи та його спільника, коли вони фотографували військовий об’єкт. Місцеву жительку затримали в її помешканні після дорозвідки поблизу потенційної цілі.

Фото: Служба безпеки України

СБУ також здійснила заходи для захисту локацій українських військ. У затриманих були вилучені мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з ФСБ.

Зловмисникам пред’явлено підозру за статтями Кримінального кодексу України і вони перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Джерело