В Одесі запускають «Соціальне таксі»: що це таке

В Одесі запровадять нову службу “Соціальне таксі”, яка надаватиме безплатні транспортні послуги людям з інвалідністю. Це дозволить мешканцям з обмеженими можливостями отримувати допомогу у пересуванні до соціальних і медичних установ, а також додому.

Інформацію про створення служби було опубліковано на сайті Одеської міської ради 25 вересня. Наступного дня, 26 вересня, виконавчий комітет ухвалив відповідне рішення, передав кореспондент “Інформеру”.

Послуги служби зможуть отримати люди з інвалідністю І та ІІ груп, діти з порушенням опорно-рухового апарату, а також особи з порушенням зору І та ІІ груп. Вони матимуть змогу безплатно відвідувати різні установи, зокрема органи влади, суди, медичні та реабілітаційні заклади, вокзали та інші об’єкти.

Таксі працюватиме у робочі дні з 08:30 до 17:30, надаючи користувачам до 10 поїздок на місяць. У випадку систематичного відвідування лікувальних закладів кількість поїздок може бути збільшена за рішенням Піклувальної ради.

Замовити послугу можна через територіальний центр за місцем проживання за три дні до поїздки, а в екстрених випадках — за наявності вільних ресурсів. У разі скасування замовлення це необхідно зробити за дві години до призначеного часу, інакше послуга вважатиметься використаною.