В Одеській області посадова особа привласнювала кошти на шкільні укриття

Правоохоронці оголосили підозру начальниці відділу освіти однієї з селищних рад Одеської області за фактом зловживання службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовиця при укладанні договору з підрядною організацією щодо виконання робіт з поточного ремонту та облаштування найпростішого укриття закладу загальної середньої освіти у Роздільнянському районі не забезпечила здійснення технічного нагляду за якістю та обсягами робіт.

Достовірно знаючи, що передбачені проєктно-кошторисною документацією ремонтні роботи підрядник виконав не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість, підозрювана підписала акти приймання робіт і довідки про їх вартість з неправдивими даними. Внаслідок таких протиправних дій на рахунок підприємця безпідставно перераховано майже 350 тис гривень.

Також в рамках зазначеного кримінального провадження повідомлено про підозру підряднику за фактом заволодіння бюджетними коштами та службової підробки. Слідство триває.