В Одеській області від ідеї перейменування населених пунктів відмовилися жителі двох селищ

Мешканці селищ Тарутине та Березине на Одеській області відмовились від ідеї зміни назв своїх населених пунктів. Такий висновок був зроблений під час громадських обговорень, які відбулись 13-14 грудня, про що повідомили в Тарутинській селищній раді.

За інформацією сільради, під час обговорень присутні виступили в підтримку збереження поточних назв. Ініціативна група також вислала листа до Українського інституту національної пам’яті з проханням виключити ці населені пункти із переліку тих, чиї назви містять російську імперську символіку.

“Пропозицій з надання нових назв селищ Березине та Тарутине від мешканців цих населених пунктів під час обговорення не надходило. Також пропозиції не надходили на адресу Тарутинської селищної ради ні в письмовій, ні в електронній, ні в усній формі”, — додали в офіційному повідомленні сільради.

Згідно із даними на сайті сільради, Тарутине засноване в 1814 році і є першою німецькою колонією в Причорноморських степах.

Назва селища визначена на честь Тарутинського табору російської армії, що розташовувався в селі Тарутине Боровського повіту Калузької губернії, звідки в 1812 році розпочався наступ російської армії під командуванням Михайла Кутузова.

Селище Березине було засноване на два роки пізніше і отримало свою назву на честь перемоги російських військ у битві на річці Березина.