В Одеській області затримали російського диверсанта

На Одещині СБУ попередила серію підпалів трансформаторів Укрзалізниці. Спеціалісти з кібербезпеки виявили чоловіка, який в одному телеграм-каналів погодився на злочинну “роботу” – підпалити критичну інфраструктури в обмін на гроші від російської спецслужби. У разі знищення енергообладнання окупанти сподівалися заблокувати переміщення рухомих складів ЗСУ у напрямку фронту.

Чоловік розвідав локацію першої потенційної цілі – трансформатор біля залізничної колії та потім підготував поблизу нього схрон з трьома «коктейлями Молотова». Для здійснення процесу підпалу залучив свого знайомого, а сам мав знімати на відео пожежу. Диверсант не встиг втілити свої плани і був затриманий.

Під час обшуку у нього виявлено саморобні запалювальні суміші та мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (готування до диверсії, вчинене в умовах воєнного стану). Чоловіку загрожує довічний термін ув’язнення із конфіскацією майна.

Джерело