В Одеському зоопарку відкрили нову експозицію з карликовими мавпами

В Одеському зоопарку відкрили нову експозицію, головною родзинкою якої стали найменші мавпи у світі — мармозетки.

Ці маленькі тваринки, вагою лише 100–120 грамів, нагадують білок і мають довжину тіла до 15,5 см, а хвіст — до 20 см. Мармозетки належать до родини ігрункових, серед яких є 21 вид, включаючи ігрунку звичайну, сріблясту мармозетку, білоплечу ігрунку та сагуїну імператорську.

Фото: КУ “Одеський зоопарк”

В експозиції Одеського зоопарку представлені трирічні карликові ігрунки Маня та Болік, які полюбляють спостерігати за відвідувачами. Ці мавпочки, які походять з Південної Америки, з’явилися в зоопарку півтора року тому, коли їх подарували через відключення світла, що ускладнювало догляд за ними.

Директор зоопарку Ігор Біляков розповів “Суспільне Одеса”, що мармозетки дуже вибагливі та можуть хворіти на хвороби, характерні для людей, тому потребують особливого догляду. Їхній раціон складається з різноманітної їжі — як рослинного, так і тваринного походження, включаючи комах, фрукти, яйця птахів.

Експозиція з мармозетками розташована навпроти вольєра слонихи Венді, і відвідувачі можуть побачити Маню та Боліка щодня з 09:00 до 17:00. Годувати мавпочок суворо заборонено, оскільки це може завдати шкоди їхньому здоров’ю, підкреслив Біляков.

Джерело