В Сергіївці вшанували пам’ять жертв минулорічної ракетної атаки

У Сергіївці вчора відбулися роковини трагічних подій 2022 року. 1 липня росія з літаків стратегічної авіації Ту-22М3 розстріляла надважкими крилатими ракетами Х-22 мирне курортне селище Сергіївку.

Це був один з наймасштабніших кривавих терактів російських фашистів на Одещині. Тоді загинули 22 людини, постраждали 38 осіб. Росія знищила дитячу футбольну базу, де ще днем тренувалися хлопчики і тільки чудом вони не залишилися ночувати. Також руйнувань зазнала багатоповерхівка. Кожен з загиблих мав свої мрії, плани та надії на майбутнє, жорстоко обірвані цим безжальним ударом окупантів.

В Сергіївці відбулися пам’ятні заходи по вшануванню загиблих, на які прийшли місцеві мешканці, молодь, військові, духовенство та чиновники. Учасники траурного заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, покладанням квітів до символічного меморіалу пам’яті, концертом-реквіємом.

Також провели загальну панахиду та заупокійну молитву за всіма безневинно загиблими. Ніколи не забудемо і не пробачимо ворогові вбивства кожного українця.

Джерело