В суботу в Одесі відкриють перші пляжі

Нет описания фото.

Перші пляжі з офіційними дозволами на роботу відкриють в Одесі вже цієї суботи, 8 червня. В місті та Одеському районі їх буде близько 20. Вони мають відповідати певним критеріям, у першу чергу щодо безпеки.

Про це розповів Олег Кіпер на пресконференції за підсумками року роботи на посаді голови Одеської ОВА, повідомляє Українська служба інформації.

Голова ОВА заявив, що робота з районними адміністраціями велася близько місяця. В Ізмаїльському районі відкриють пляж у селі Приморському, а також туристичний маршрут у Вилковому.

Є дозвіл прикордонників на прохід човнів каналами у Вилковому. Крім того, виділено кошти на розчищення каналів для вирощування фруктів на островах. Крім Ізмаїлу, за дозволом звернулася Фонтанка.

Наразі бізнес у прибережній зоні звертається за дозволами працювати і їм ставлять вимогу – робити укриття на узбережжі. В Одесі буде офіційно працювати близько 20 пляжів (у минулому році відпочинок був дозволений на шести пляжах). Додатково Олег Кіпер зазначив, що райони які звернулися по відкриття пляжів, можуть отримати дозвіл.

«Просто в наказі є певні критерії, які мають бути виконані – зокрема, поруч необхідні бомбосховища, а дно водойм мають обстежити водолази», – наголосив він.