В Україні, зокрема Одесі, тривалість відключень електрики може збільшитись

“Енергоатом” найближчими днями виведе у ремонт ще один енергоблок. Через тимчасову втрату на 1000 МВт (1 ГВт) може збільшитися тривалість відключень електроенергії в Україні, зокрема Одесі та області.

“Найближчими днями “Енергоатом” виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії”, — йдеться у повідомленні..

В.о. голова правління Петро Котін наголосив, що цього року компанія планово-попереджувальні ремонти енергоблоків АЕС відбуваються з випередженням графіка, як і торік.

За останні місяці “Енергоатом “вже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. Тривалість ремонтів зменшили на 22,3 доби від запланованого.

“В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні”, — сказав Котін.

Цього року ремонти проводять тривають 8-ми енергоблоках — Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

Джерело