Волонтери з Одещини відправили на фронт обладнання для радіоелектронної боротьби

Про це інформують Авангардівська та Березівська громади. Волонтери і громади Одещини відправляють захисникам актуальне на фронті обладнання для радіоелектронної боротьби.

«До мене звернувся по допомогу наш земляк. Йому разом з побратимами був необхідний РЕБ. Не роздумуючи, вирішили допомогти. Спільними зусиллями придбали обладнання, що вже допомагає нашим військовим», – розповів Березівський міський голова Валерій Григораш.  

Для військових частин, в яких служать жителі Авангардіської громади, в офіційній обстановці активісти і влада селищної ради передали установку РЕБ і автівку. Захисникам, які отримали в селищі Авангард необхідне на передовій технічне обладнання і транспорт, місцеві аматори приготували музичне привітання.

«Установку РЕБ і авто було придбано спільно із підприємцями, жителями і працівниками Авангардівської громади», – зазначив Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський.

На донати жителів села Знам’янка Березівського району та виручених коштів на ярмарку, який провели вчителі місцевого ліцею, освітяни замовили два прилади РЕБ на 6 модулів з діапазоном частот від 300 до 1100 МГц.

«Один з них  – для підрозділу Володимира Бондаря, другий – в якому служать декілька наших хлопців: Микола Киселик, Ігор Нікітін та Вадим Філоненко», – йдеться в інформації директора Знам’янського навчального закладу Тетяни Торопової.

Актуальними на фронті є також зарядні станції різного типу. На прохання Валентина Ткаченка із села Слобідка Іванівської територіальної громади, який служить на донецькому напрямку, для його бойового підрозділу колектив селищної ради придбав зарядну станцію «Екофлоу».

Джерело