Як працювали пункти пропуску на Одещині у першому півріччі цього року

За шість місяців 2024 року понад два мільйони українців перетнули кордон через пункти пропуску на ділянці Південного регіонального управління ДПСУ.

Про це на брифінгу в Одеській ОВА розповів заступник начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Південного регіонального управління ДПСУ п/п-к Сергій Дирда.

“Сьогодні у нас на ділянці функціонують 29 пунктів пропуску. Це загальна цифра з морськими, річковими, автомобільними та залізничними пунктами”, — зазначив Дирда.

Понад два мільйони українців цьогоріч перетнули кордон через пункти пропуску Одещини

За його словами, кордон перетнули понад два мільйони людей та понад 500 тисяч транспортних засобів. Також за цей час прикордонники виявили 220 недійсних документів, 540 підроблених документів, з них 474 — військово-облікові.

“За незаконний перетин державного кордону затримано нашими підрозділами 118 осіб та не пропущено з них 4085 особи. Підробленні документи, відповідно, перевірялися за наявними нашими базами даних”, — розповів прикордонник.

Також на пунктах пропуску затримали товарів, на загальну суму майже 32 мільйони гривень. Зокрема, виявляли небезпечні предмети: табельну зброю, 137 боєприпасів, шість кілограмів наркотичних речовин та понад десять психотропних засобів тощо.

Джерело