З Одещини незаконно намагалися вивезти монети та ювілейне видання «Кобзаря»

В Одеській області виявили спробу перевезення через кордон без відповідних дозвільних документів культурних цінностей до Молдови. Монети та ювілейне видання «Кобзаря» виявили серед особистих речей мандрівника.

За даними митників, у громадянина, що перетинав митний кордон у пункті пропуску “Старокозаче-Тудора”, було виявлено 92 монети, срібну медаль “За хоробрість 4 ступеню”, карбовану у період 1900-1917 років, а також декілька монет 1727 року, схожих на мідні, і монети, що важко визначити за походженням та датуванням.

У колекції також були іспанські песо, німецькі марки та талери, французькі франки часів Луї Філіппа I, британські крони, копійки та рублі часів Російської імперії, латвійські лати 1929 року випуску та бельгійські франки.

Фото: Одеська митниця

Виявлені монети були карбовані зі срібла, проте їхню автентичність, вартість та цінність визначить лише відповідна експертиза.

Фото: Одеська митниця

Також було вилучено колекційне видання творів Т. Шевченка, яке громадянка України намагалася вивезти через пункт пропуску “Серпневе1-Басараб’яска” без дозвільних документів, декларування та пред’явлення до митного контролю.

Фото: Одеська митниця

Джерело