За майже три місяці на Одещині зареєстрували 95 скарг на порушення мовного закону

З початку року в Одеській області зареєстрували 95 скарг на порушення мовного законодавства, з яких 71 надійшла від мешканців Одеси.

Цю інформацію надала під час брифінгу в Одеській обласній військовій адміністрації представниця уповноваженого із захисту державної мови Ярослава Вітко-Присяжнюк, передав інформацію кореспондент “Інформеру”.

Згідно з її заявою, основну частину скарг становлять скарги щодо реклами та вивісок — їх було 36. Друге місце займає сфера обслуговування, що складає 22 скарги, серед яких 15 стосувалися мови обслуговування та інформації про товар. Інтернет-ресурси займають третє місце за кількістю скарг.

Також було наголошено, що скарги також стосувалися порушень у сфері освіти — 7 скарг, та у сфері охорони здоров’я — 4 скарги.

Ярослава Вітко-Присяжнюк повідомила, що відкрили 39 заходів держконтролю за цими скаргами, з яких 37 стосуються Одеси. Вона підкреслила, що Одеська область займає друге місце за кількістю звернень громадян до уповноваженого із захисту державної мови.