Загроза дронів для Одеси з Криму: їхня результативність фактично впала до нуля — речник

Результативність атак дронів “Шахед”, які ЗС РФ запускають з тимчасово окупованого Криму на Одесу, практично зведена до нуля. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Плетенчук зазначив, що російські війська продовжують використовувати територію Криму для запуску дронів і балістичних ракет, зокрема “Іскандер-М”. Однак ефективність цих атак значно знизилася, особливо стосовно дронів, результативність яких майже повністю втрачена.

Крім того, речник звернув увагу на те, що російський військовий флот не може дозволити собі вихід у море великою кількістю одиниць, обмежуючись підводними човнами. Він додав, що кожен підводний човен несе до чотирьох ракет, але використання їх як окремого виду озброєння вже не є ефективним, що розуміють і самі агресори.

Плетенчук наголосив, що значна частина ракет, які запускає ворог, успішно відбивається, іноді досягаючи майже 100% ефективності. Росіяни використовують ці ракети здебільшого для комбінованих ударів, але їхня загроза стає дедалі меншою.