Зайченят-сиріт, врятованих в одеському зоопарку, випустили на волю

Ще 22 травня в Одеський зоопарк принесли ледь живих зайченят. Їхня мати загинула, і малеча залишилася напризволяще. Виснажені, налякані і покриті кліщами зайченята потребували негайної допомоги. Про це повідомили в Одеському зоопарку.

У зоопарку зайцям надали першу допомогу: їх вилікували та почали вигодовувати. Цю складну задачу взяла на себе завідувачка сектору хижих тварин Оксана Фунтова. Проблема полягала в тому, що заяче молоко має дуже високу жирність – 15-20%.

Але завдяки волонтерам, які принесли до зоопарку замінник (у вигляді, – ред.) кошачого молока, у якого приблизно така ж жирність, стало можливим вигодовування знайд. Кожні 3-4 години треба було годувати вухастиків, тому Оксана брала їх додому, а зранку приходила з ними на роботу, – йдеться у допису.

Крім годування, жінка регулярно робила тваринам масаж живота, щоб уникнути проблем із травленням.

Цілий місяць зайченята були на штучному вигодовуванні. Коли вони почали самостійно їсти, було прийнято рішення повернути їх у природне середовище. Директор зоопарку Ігор Біляков обрав затишний куточок дикої природи далеко за межами міста, де зайченята зможуть безпечно жити, і нещодавно їх випустили на волю.

Джерело