Завершення капремонту траси «Ізмаїл-Кілія-Вилкове» вимагає додаткового фінансування

Вже вісім місяців тривають ремонтні роботи на автодорозі дорозі Т-16-07 «Ізмаїл-Кілія-Вилкове», в тому числі й на мосту через канал Кофа. Аварійний стан мосту призвів до повного перекриття руху на ділянці «Кілія-Ізмаїл». Строки робіт затягуються та попереду ще багато єтапів, кажуть дорожники. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури Одеської області.

Днями відбулася виїзна робоча нарада керівника Служби відновлення та розвитку інфраструктури Одеської області разом з представниками Ізмаїльської РВА та Кілійським міським головою з приводу стану доріг та робіт з ремонту на дорогах загального користування державного значення Ізмаїльського району.

Возможно, это изображение 7 человек и текст

Ще минулого року компанія «Ростдорстрой» взяла на себе зобов’язання завершити відновлення траси Т-16-07, зокрема ділянки мостової споруди до кінця 2024 року. Проте нині мова йде про необхідність коригування проєктної документації щодо ділянки автодороги від Кілії до Вилкового та розробку актуального проєкту для відрізка траси від Ізмаїлу до мосту через канал Кофа. Для робіт на ділянках дороги, кажуть учасники наради, необхідні додаткові кошти, а для повного відновлення естакади – вчасне фінансування.

Завершення робіт можливо лише за умов повного фінансування, – йдеться у повідомленні.

Скориговані проєкти, щодо відновлення ділянок траси планують внести до державного бюджету на 2025 рік. Якщо їх внесуть у списки фінансування, дорогу вдасться відремонтувати того ж року.

Наразі на естакаді триває процес встановлення мостових прольотів, що з’єднують береги каналу. Крім того більшість важливих робіт на споруді вже виконано.

Возможно, это изображение 4 человека

Зазначимо, міст через канал Кофа вважається важливою стратегічною артерією півдня Одеської області. Його відновлення, кажуть фахівці, значно скоротить термін проїзду до Ізмаїлу, особливо для мешканців Кілії, які зараз, добираються в об’їзд автодорогою «М-15 Одеса – Рені» (на Бухарест).

Нагадаємо, у 2021 році міст був визнаний аварійним, існував ризик його обавалення, інформували фахівці, та його закрили. Капремонт ділянки розпочали у грудні 2023 року. У 2022 році службою відновлення було оголошено аукціон на ремонт мосту за ціною 163,8 мільйона гривень, але торги не відбулися через виявлені порушення. Не відбулися й наступні, але вже через відсутність пропозицій від учасників. З третьої спроби тендер таки провели. Після збільшення ціни робіт майже на 50 мільйонів з третьої спроби торги відбулися та переможцем було обрано одеську компанію «Ростдорстрой».

Джерело