ЗС РФ накопичили сили на Півдні, але їх замало для прориву лінії оборони — Плетенчук

На півдні України, хоч і ворог зосередив невеликі сили, але цього недостатньо для прориву оборони. Ситуація залишається під контролем Сил оборони, повідомив Дмитро Плетенчук, начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Він наголосив, що протягом останніх двох діб кількість ворожих атак дещо зменшилася, але це не свідчить про загальне зниження напруженості ситуації.

“Звісно, ворожі підрозділи, які беруть участь в боях, в якийсь момент „видихаються“, допоки не підтягнуться більш свіжі ресурси. Росіяни накопичили деяку кількість сил, але все одно це не та кількість, яка здатна прорвати лінію оборони. У ворога вийшов такий невеликий ресурс”, — пояснив він.

Щодо втрат ворога, Плетенчук зазначив, що раніше росіяни втратили 10 гармат. Серед знищеної техніки був доволі рідкісний зразок — важка вогнеметна система “Солнцепек”.

“Окупанти їх бережуть, намагаються максимально приховати. Тому що це одна з тих „аналоговнетних“ абсолютно одиниць озброєння, яку теоретично немає з чим порівнювати, як їхні пропагандисти розповідають“, — додав він.