Авто Одеської облради потрапило до найдорожчих на Prozorro

Авто Одеської облради потрапило до топ-5 найдорожчих на Prozorro у 2021 році, Mercedes-Benz V-Class Avantgarde коштував бюджету Одеської області 3,3 млн грн, – передає Ізбірком.

Фахівці публічних закупівель системи проаналізували, як поповнювали автопарки держоргани та які легкові автомобілі в 2021 році в Prozorro були найдорожчими.

Централізована закупівельна організація Одеської обласної ради придбала Mercedes-Benz V-Class AVANTGARDE для автопідприємства по обслуговуванню Одеської обласної ради та обласної державної адміністрації.  Цей автомобіль встиг очолити рейтинг ледь не в останній момент — договір на нього підписало 28 грудня.

Понад 3,3 млн грн замовник заплатив за мінівен із дизельним 2-літровим двигуном і потужністю 238 кінських сил, що дозволяє йому розігнатися до швидкості 100 км/год за 6,4 секунди. Всередині він оздоблений шкірою “наппа”, має сидіння класу люкс у задній частині салону, акустичну систему об’ємного звучання Burmester, центральну консоль з вбудованою холодильною камерою, зсувний панорамний дах та мультимедійну систему MBUX. На сайті дилера ціна на такий автомобіль стартує від 3 млн грн. 

Також у топ потрапили автівки для «Дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС», Служби зовнішньої розвідки України, Державного спеціалізованого підприємства «Північна Пуща» та Управління поліції охорони в Дніпропетровській області.