Бювет у сквері Мечникова не працюватиме до 1 жовтня

Про це  повідомили в Одеській міськраді. У повідомленні зазначено, що бювет закрили через технічну несправність свердловини. Під час засідання депутатської комісії з питань надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, екології та цифрових трансформацій 20 червня представник міськради зазначив, що свердловину треба міняти.

Свердловину у бюветі у сквері Мечникова встановили у 2002 році. Тоді об’єм води, який надходив до свердловини, складав чотири кубометри за годину, у 2023 цей об’єм був два куби, наразі — один.

Депутатам повідомили, що свердловину можна відновити, але це буде коштувати близько 700 тисяч гривень. Однак гарантій термін експлуатації після цього складе 2-3 роки, тому спеціалісти рекомендують робити нову свердловину, яка зможе прослужити 25 років.

Скільки коштує влаштування нової свердловини, на комісії не озвучили. Згідно з міською цільовою програмою охорони і поліпшення стану навколишнього природного середовища Одеси на 2022 – 2027 роки, проєктування та будівництво нового бювету коштує приблизно 10-12 мільйонів гривень.

Найближчий від скверу Мечникова бювет розташований у Прохорівському сквері. Всього в Одесі, за даними міськради, 16 бюветних комплексів.

Джерело