Чорноморський флот РФ вже не може вплинути на перебіг бойових дій — ВМС

Російський флот, за словами речника Військово-Морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, фактично втратив можливості впливати на ситуацію в українському театрі бойових дій. Як передав кореспондент “Інформеру” з телемарафону слова речника, навіть з урахуванням готовності та кількості наявних одиниць російського флоту, їхній вплив на бойові дії в Україні мінімальний.

Плетенчук підкреслив, що, попри можливість перекидання деяких одиниць внутрішніми водами, російські сили не можуть впоратися навіть з тими кораблями, що залишилися в Чорноморському флоті, який на цей час фактично паралізований у регіоні Азовського та Чорного морів.

Він також зазначив, що російський флот не здатний дістатися до України з інших акваторій, таких як Середземне море чи Каспійське море.

Плетенчук висловив сумнів щодо статусу Росії як потужної морської держави, відзначаючи технологічне відставання від країн НАТО та низький рівень боєготовності російських сил.

Він також акцентував на тому, що реальні бойові дії демонструють справжню картину, яка свідчить про слабкість російського флоту.