До річниці російської агресії школам Одещини рекомендовано перейти на дистанційне навчання

Шолам Одеської області порекомендували з 22 до 24 лютого організувати освітній процес у закладах освіти в дистанційному форматі. Про це повідомив директор департаменту освіти Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак

З аналогічною рекомендуцією міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет звернувся до начальників обласних та Київської міської військових адміністрацій та керівників закладів освіти. Свою рекомендацію міністр пояснив тим, що наближається дата, початку вторгнення росії тож не виключено, що вороги вдадуться до масованих обстрілів України.

Річ у тім, що російські військові та їхні найманці нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, та не дотримуються обмежень щодо застосування зброї. Так станом на сьогодні внаслідок агресії рф пошкоджено 3 тисячі 128 закладів освіти, з яких 441 – вщент зруйновано. Від рук окупанта загинула 461 дитина, 926 – отримали поранення.

Зазначимо, що аналітики Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” у рамках глобальної ініціативи “Трибунал для путіна” за 11 місяців з початку повномасштабного вторгнення росіійської федерації  задокументували та внесли до бази даних 331 епізод міжнародних злочинів рф.

Зокрема за досліджуваний період в Одеській області експерти зафіксували загалом 46 епізодів, пов’язаних із людськими втратами чи порушенням прав серед цивільного населення у цих епізодах постраждали 242 мешканці області. 40 – загинули, 132 поранені, права 70 порушені. 

Джерело