До Румунії знову залетів російський дрон

Ймовірне ураження румунської території відбулося в безлюдній зоні поблизу селища Периправа. Також про небезпеку попереджали мешканців Тулчі та Констанци. Про це повідомили в Міноборони Румунії.

За їх даними, один із дронів увійшов у повітряний простір країни, його відстежили радари. За попередньою інформацією, він уразив румунську територію в безлюдній зоні поблизу селища Периправа. Наразі в цьому районі проводять розвідку.

Мешканцям Тулчі та Констанци цієї ночі приходило повідомлення RO-Alert про ризик падіння об’єктів із повітряного простору на кордоні з Україною.

Існує ймовірність падіння деяких предметів з повітряного простору. Зберігайте спокій! Сховайтеся в підвалах або сховищах цивільного захисту. За відсутності укриття залишайтеся всередині будинку, подалі від вікон і зовнішніх стін. Орієнтовна тривалість – 90 хвилин, – йшлося в повідомленні RO-Alert, яке мешканці Констанци отримали орієнтовно о 3 годині ночі.

Голова Департаменту з надзвичайних ситуацій (DSU) Раед Арафат каже, що такі тривожні повідомлення видаються, коли вважається, що існує ризик, хоч і невеликий, щоб населення могло вжити заходів для захисту.

Джерело