Дві одеські спортсменки візьмуть участь в чемпіонаті Європи з фехтування

Вихованки одеської КДЮСШ №13 Валерія МОРЕНЕЦЬ-КУБАНСЬКА і Анна СУВОРОВА візьмуть участь в чемпіонаті Європи серед кадетів і юніорів з фехтування, який відбудеться в Таллінні з 21 по 28 лютого.

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕСИ

Вихованці КДЮСШ №13 – 17-річна Валерія МОРЕНЕЦЬ-КУБАНСЬКА (тренер – Микита СТОЛБУНОВ) і Анна СУВОРОВА (тренер – Олександр ВАСЮТІН), якій 27 січня виповнилося лише 14 років, боротимуться за нагороди в особистому і командному турнірах. Валерія змагатиметься серед юніорів, Анна – серед кадетів (U-17), причому вона є однією з трьох наймолодших учасниць турніру шаблісток (2009 р.н.). Вона вийде на доріжку «Tallink Tennis Centre» вже в перший день Євро – 21 лютого, коли виступить в особистих змаганнях.

«Маленька і тендітна зовні, але на доріжці нестримна», відзначив старший тренер команди Артем Скороход в інтерв’ю пресслужбі Національної федерації фехтування України.

Як повідомляв сайт відділення НОК України в Одеській області, Анна успішно виступала на турнірах Дитячої ліги України в період 2018-2021, зокрема показала неймовірну переможну серію із 12-ти виграних турнірів і 123-х виграних матчів (2018-2020).

МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД

На чемпіонаті Європи обидві наші спортсменки виступатимуть вперше, але міжнародний досвід, звісно, вже мають.

Валерія МОРЕНЕЦЬ-КУБАНСЬКА в 2021 році виступала на чемпіонаті світу серед кадетів і увійшла в топ-16 в особистому турнірі, де, до речі, була наймолодшою. Вона мала виступити і на чемпіонаті Європи серед юніорів в минулому році, але участь збірної України була зірвана через військову агресію росії.

Анна СУВОРОВА дебютує на змаганнях такого рангу. Втім, в цьому сезоні вона виступила в серії міжнародних змагань: категорії «U-14» (турнір в Софії, 6-е місце) і «Cadet Circuit» (три турніри, найвищий результат – топ-32).

Euro jun 01

Пресслужба відділення НОК України в Одеській області