Дитячий табір, організований одеським бізнесменом в Іспанії, виявився “пекельним”

Уповноважений із прав людини при Верховній Раді Дмитро Лубінець отримав скарги на одеський дитячий табір “STAR TIME”, який організував відпочинок дітей у Іспанії. Табір відвідали Консул України та представник омбудсмена Люсія Задорожна.

У таборі вони побачили, що діти живуть у поліетиленових наметах, в яких неможливо перебувати із-за високої температури, через що їм стало зле. Також в деяких наметах є порушення санітарних норм, немає доступу до туалету, питної води, їжі та засобів гігієни.

Власник табору одеський бізнесмен Олег Хороший пообіцяв виправити усі недоліки, однак не зробив цього. На дітей, що скаржилися, почали тиснути та погрожувати виселенням. За такий відпочинок батьки дітей заплатили від 1300 до 2000 євро.

Як розповіла мати одного хлопчика з числа відпочивальників Мар’яна Даценко, табір — це колишній готель посеред поля майже без дерев. Навкруги готелю розміщені глемпи — круглі намети з поліетилену, які дуже нагріваються на сонці, тож усередині була висока температура.

Також всередині наметів не було для дітей раковини, душу, туалетів, а на території робітники продовжували ремонт через те, що кількість дітей значно перевищувала кількість місць і це намагалися виправити вже після того, як діти заїхали до табору “STAR TIME”.

Коли в готелі закінчилися місця – почали будувати ці пекельні поліетиленові намети. Зазначимо, що вартість такого намету з Китаю від 40 до 700 доларів, в залежності від розмірів.

Джерело