Експерти Федеральної поліції Німеччини провели тренінги для прикордонників з Одещини

У пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» прикордонники Білгород-Дністровського та Одеського загонів, за участі експертів Федеральної поліції Німеччини, успішно пройшли два спеціалізовані тренінги з перевірки документів. Про це повідомили у ДПСУ.

У навчанні взяли участь інспектори прикордонної служби, які щоденно здійснюють перевірку документів у пунктах пропуску та на блокпостах. Програма тренінгу включала вивчення сучасних технологій безпеки та методів друку паспортів різних країн. Учасники тренувалися використовувати спеціалізовані бази даних, що є у відкритому доступі під час паспортного контролю для підтвердження автентичності документів.

Завдяки досвіду міжнародних експертів прикордонники ознайомилися з новими формами та методами підробки документів. На завершення тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Держприкордонслужба за підтримки міжнародних партнерів – місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), постійно працює над підвищенням кваліфікації своїх співробітників, підвищуючи швидкість, комфорт і безпеку перетинання кордону.

Джерело