Фахівці спростували фейк щодо забруднення повітря в Одесі

Рівень формальдегіду у повітрі в Одесі не перевищує допустимі норми. Про це розповіли в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Раніше інформацію щодо перевищення концентрації цієї сполуки у десятки разів повідомили в державній екоінспекції. Про таке  повідомили на сторінці у Facebook установи.

Як пояснили там, вміст формальдегіду у повітрі в Одесі, Чорноморську, Южному та Болградському і Білгород-Дністровському районах відповідає гігієнічним нормам: від 0,0046 до 0,012 мг/метр кубічний.

Гранично допустима концентрація (ГДК) формальдегіду у повітрі відповідно до наказу МОЗ складає 0,035 мг/метр кубічний, зазначили у повідомленні.

Минулого року середній показник вмісту формальдегіду у досліджених 98 пробах склав від 0,01 до 0.035 мг/метр кубічний, додали у пресслужбі.

В обласному центрі контролю хвороб пояснили, що у такий спосіб відреагували на фейки про підвищений вміст формальдегіду в Одесі поширені у місцевих телеграм-каналах.

Втім, інформацію про значне забруднення повітря оприлюднили не лише у месенджерах. 16 лютого на сайті та на сторінці у Facebook державної екологічної інспекції Південного-Західного округу повідомили, що середньодобовий рівень формальдегіду у повітрі в Одесі перевищує показник 2,5.

Джерело