Фальсифікованою “брендовою” кавою з Одеси торгували по всій Україні

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (ТУ БЕБ) викрили діяльність підпільного цеху з виготовлення  фальсифікованої кави в Одесі. Місцевий житель збував підробку по всій країні, проте тепер залишився без свого “прибуткового бізнесу”.  Про це повідомили у преслужбі БЕБ.

Одесит вирішив заробити на “кавовій хвилі” і організував виробництво підробленої кави у антисанітарних умовах. Сировину фасували у пакування з маркуванням відомих брендів, а потім продавали через Інтернет, місцеві магазини та ринки.

Машина для фальсифікації упаковок

Під час обшуків правоохоронці вилучили майже 700 кг кавових зерен і розчинної кави, пристрої для фасування і пакування, полімерні пакети різних об’ємів, а також гроші, отримані від незаконної діяльності. Орієнтовна вартість вилученого майна становить близько 1,6 млн грн.

Обшуки на складах одесита

Тепер одеситу загрожує не тільки втрата “бізнесу”, а й кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 229 ККУ (незаконне використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). Цей злочин карається штрафом на суму до 105 тис. грн. Встановлюється повне коло причетних осіб.

Джерело