Фельдшери Одещини приймають пологи навіть у дорозі

В Одеській області в Роздільнянському районі у селі Новопетрівка вагітна жінка подзвонила на гарячу лінію швидкої допомоги через пологи, яки розпочалися у неї вдома.

Бригада №801 у складі фельдшерки Наталі Льоріт та водія Павла Головацького не стали її везти до лікарні, а прийняли пологи прямо вдома. У жінці народилася дівчинка. Фельдшерка відрізала та обробила пуповину, після чого мама з новонародженою були госпіталізовані в Роздільнянську ЦРЛ, до пологового відділення, де на них уже чекали спеціалісти. У Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф відмітили, що це вже 10-а дитина в родині.

Ще один випадок допомоги медиків при пологах стався прямо в дорозі у кареті швидкої допомоги. 31 серпня 31-річна жителька Овідіополя викликала швидку через пологи. Медики прийняли рішення везти її до лікарні, але не встигли – пологи розпочалися дуже швидко.

Бригада №608 підстанції смт Овідіополь Маяківської станції ЕМД у складі фельдшера Тетяни Кириленко та водія Сергія Шостака допомогли хлопчику народитися на світ. Фельдшерка відсікла та обробила пуповину і після стабілізації стану породіллі та малюка обоє були доправлені до пологового будинку міста Чорноморськ.

Джерело