Глава одеського ТЦК розкритикував термін «бусифікація» і назвав його допомогою ворогу

Голова Одеського обласного ТЦК та СП Юрій Пуйко заявив про необхідність викорінити термін “бусифікація” та звернув увагу на проблеми з висвітленням конфліктів між військовослужбовцями та громадянами.

Про це повідомив кореспондент “Інформеру” з відеоінтерв’ю для Ukrainian Witness. За словами Пуйко, відеоролики, які фіксують такі інциденти, часто показують лише фрагменти, вигідні для пропаганди ворога.

“Зараз набуває популярності термін “бусифікація” з цим питанням треба боротись й викорінювати це слово. У нас в роликах, які попадають в інтернет висвітлюється не повна інформація, а лише та, що вигідна ворогу. По кожному випадку проводиться перевірка й практика показує, що події висвітлені неправдиво. Немає початку конфлікту та завершення лише процес, що вигідний на руку ворогу. Військовослужбовці ТЦК діють у межах своїх повноважень”, – підкреслив Пуйко.

Очільник облТЦК також зазначив, що більшість конфліктів спричинені тим, що 90% військовослужбовців, які повернулися з фронту, мають поранення або пережили травми, і через це відчувають несправедливість, коли здорові молоді чоловіки уникають служби. Це часто провокує конфлікти, які знімають на відео та поширюють у мережі.

За словами Пуйка, правоохоронні органи працюють над кожним випадком, і здебільшого конфлікти спростовуються, не доходячи до порушення кримінальних справ. Він додав, що кількість таких інцидентів зменшується, хоча в серпні та вересні відбулося кілька бійок між співробітниками ТЦК та жінками.