Інцидент між військовими та чоловіком з епілепсією: в одеському ТЦК прокоментували ситуацію

Днями в соціальних мережах з’явилася інформація про інцидент в Одеській області, де представники ТЦК та СП нібито намагалися забрати хворого громадянина. На опублікованому відео, яке поширили кілька місцевих Telegram-каналів, видно, що під час спілкування з військовослужбовцями у чоловіка стався напад епілепсії.

За інформацією пресслужби Одеського обласного ТЦК та СП, подія відбулася 13 жовтня у селищі Великодолинському. Працівники ТЦК та СП зупинили місцевого жителя для перевірки військово-облікових документів, під час якої чоловікові стало зле.

На місце викликали швидку допомогу, і його госпіталізували. Лікарі встановили, що у громадянина стався епілептичний напад.

У суботу, 12 жовтня, пацієнта перевели з реанімаційного до неврологічного відділення, а згодом він був виписаний з лікарні за власним бажанням, написавши заяву про відмову від подальшого лікування.

У своєму повідомленні Одеський РТЦК та СП спростував інформацію про нібито застосування фізичної сили представниками центру під час цього інциденту.

Вони закликали громадян не піддаватися на маніпуляції та не поширювати неперевірену інформацію, зазначивши, що ворог веде війну не лише на полі бою, але й в інформаційному просторі, намагаючись дестабілізувати суспільство.

Джерело