Кораблі РФ у Чорному морі використовують для відволікання української ППО під час масованих ударів

Ворог через низьку ефективність своїх кораблів-ракетоносіїв у морях почав використовувати їх здебільшого для відволікання української ППО під час масованих ракетних атак. Про це заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Плетенчук зазначив, що в морі спостерігається один носій крилатих ракет, і для їхнього запуску ворогу потрібен незначний час — всього кілька годин. Однак підводні човни, які перебувають у морі, переважно не виконують бойових завдань зі застосування ракет, а здійснюють охорону базування.

Він також наголосив, що пуски ракет окремими одиницями, якщо й відбуваються, не є ефективними. Через це ворог вже не застосовує кораблі поодинці для ударів. Навіть вихід у море кількох носіїв крилатих ракет не обов’язково означає, що буде здійснено обстріл, оскільки їхні пуски більше служать для відволікання українських систем ППО під час комплексних атак.

Таким чином, як підсумував Плетенчук, ситуація наразі залишається стабільною, а ефективність кораблів-ракетоносіїв залишається низькою.