Мешканець Чорноморська отримав вирок за знайдений та прихований пістолет

Іллічівський міський суд Одеської області виніс вирок місцевому жителю, який на пляжі знайшов пістолет та не повідомив про це відповідні органи. Чоловіка засудили за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 КК України) до трьох років позбавлення волі, але суд звільнив його від відбування покарання та встановив іспитовий термін на 1 рік.

Згідно з вироком, на початку лютого 2023 року обвинувачений, знаходячись на місцевому пляжі знайшов пістолет з одним патроном калібру 9 мм. Але він не повідомив про свою знахідку правоохоронців, а привласнив її, та став незаконно зберігати зброю вдома, де в жовтні 2023 року під час огляду її вилучили співробітники поліції.

Між прокурором та обвинуваченим була укладена угодна згідно з якою обвинувачений визнав свою винуватість та йому призначено узгоджене сторонами покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік.

Виходячи з того, що обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягався, вперше вчинив кримінальне правопорушення, повністю визнавав свою винуватість у скоєному та щиро розкаявся, суд затвердив угоду.

Джерело