Мистецтво як дихання: одеські художники збирають гроші для хворих на COVID-19

Одеські художники презентують картини на благодійній виставці “Натхнення допомагати”. Гроші з продажу робіт перерахують до благодійного фонду “Корпорація монстрів”, який допомагає хворим на COVID-19, розповів кореспондент Суспільного.

За словами художниці Марії Мостовчук, виставку відкриють 10 грудня в кафе “Двері”, на ній відвідувачі зможуть придбати роботи авторів.

Картину “Сімейка” мисткиня намалювала спеціально для проєкту “Art and breathing. Мистецтво та дихання”.

Картина "Сімейка"

“Весела, святкова картина, яка показує оптимізм і радість. На ній всі об’єднані, дружні. Кожен герой індивідуальний. Вона вже заброньована, але на виставку, я думаю, ми її виставимо. Щоб люди бачили, що ми малюємо”, – зазначила Марія.

Як пояснила модераторка проєкту Вікторія Нестеренко, гроші, виручені від продажу картин, підуть на рахунки благодійного фонду “Корпорація монстрів”, який збирає кошти на кисневі концентратори та апарати ШВЛ.

За словами Марії Мостовчук, наразі учасники благодійного проєкту продали приблизно 50 робіт. Художники закликають підтримати їхній проєкт придбанням картини, а також лайками і репостами в їхній групі на Facebook “Art and breathing. Мистецтво та дихання”.

В Одесі презентують виставку картин, аби зібрати гроші для хворих на COVID-19
В Одесі презентують виставку картин, аби зібрати гроші для хворих на COVID-19