На Одещині морські піхотинці тренували навички саперів

На Одещині відбулись тренування саперних підрозділів окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Про це повідомили у пресслужбі ВМС ЗСУ. Військові навчалися пошуку, підняттю та знешкодженню різних типів мін.

“Відпрацьовували всі питання по максимуму. Саперам роботи сьогодні вистачає. І після перемоги її буде не менше. Тому тренуємось постійно. Все для цього є. Ми навчаємо менш досвідчених саперів бути сконцентрованим на своїй роботі і передусім не вірити у свою удачу, а вірити у навички. А для цього потрібно постійно тренуватись”, – розповів командир роти групи інженерного забезпечення бригади Костянтин.

За словами командира відділення інженерних загороджень сержанта з позивним “Зевс”, потрібно ще декілька кілька подібних занять аби підрозділ був повністю готовий до виконання завдань за призначенням. Він зауважив, що кожен, хто займається саперною справою, повинен мати певні якості. Серед них – психологічна стійкість, відмінна мотивація, залізна витримка, фізична підготовка та прагнення якісно опановувати нові знання.

“Ми також тренуємося як діяти із заборонними мінами, розповідаємо, які пастки росіяни роблять. Пастки, які забрали не одне життя цивільного населення, дітей. Але ми все одно зробимо нашу перемогу. І потім дістанемо кожну міну, знайдемо останню розтяжку”, – поділився думками командир підрозділу Олександр.

Джерело.