На Одещині українським захисникам передали сучасні мобільні аптечки

Керівництво Арцизької територіальної громади передало місцевій теробороні та відділенню поліції 120 нових мобільних аптечок.

Про це повідомляє видання АрміяInform.

Що цікаво, зразки виготовлення військових аптечок з’явилися в місті завдяки школярам. Річ у тім, що команда школи №5 Арцизької громади в липні минулого року представляла Одещину на всеукраїнських змаганнях дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». Таборування  відбувалося у Закарпатській області, звідки й привіз рій «Соколи» не лише перемоги в кількох дисциплінах, а й декілька сучасних мобільних аптечок. Відтак, зробили свій внесок у їхнє пошиття для наших захисників сьогодні.

За словами міського голови Сергія Парпуланського, аптечки виготовили співробітники приватного підприємства «КСМЕТ». Кожна – відшита  за індивідуальним військовим зразком, а також укомплектована препаратами для надання першої медичної допомоги.  Наповнюваність – стандартна, як у військових аналогах. Зокрема до них включено 22 позиції: набір бандажів, турнікети, ножиці, набір бинтів та пластирів, знеболювальні та жарознижувальні препарати,  засоби для дезінфекції, термоковдри, дві пари одноразових рукавичок та інше.

Ми вдячні всім, хто нині боронить Україну, і хочемо, щоб кожен із них обов’язково повернувся додому. А оскільки наявність аптечки допомагає врятувати життя за різних надзвичайних ситуацій, треба, щоб вона сьогодні була у кожного. Тож ми продовжуємо працювати над цим“, – запевнили в громаді.