На Одещині знову нагадують про полонених захисників Зміїного

В Одеській області та в деяких інших українських містах з’явилися білборди на підтримку полонених російською федерацією захисників острова Зміїного, що на Ізмаїльщині. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомила активістка із Рені Ярослава Хаджи, передає інформаційна агенція  «Юг.Today» .

За словами Ярослави, наразі щити із фото військовополонених та закликом «Волю захисникам Зміїного!» розміщені в Рені, Ізмаїлі, Болграді, Кілії, Вилковому, Подільську Одеської області, Нововолинську та Луцьку Волинської області, Дунаївцях Хмельницької області.

Слід зазначити, що у дівчини в російському полоні перебуває 21-річний коханий хлопець Олександр Куртєв, теж захисник Зміїного. Нагадаємо, що ще в квітні мати військовослужбовця Катерина Куртєва через соціальні мережі звернулася до президента України Володимира Зеленського та інших високопосадовців, які займаються обміном військовополонених, допомогти повернути їй найближчу людину.

Додамо, що за даними міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, оголошеними на брифінгу 20 червня, у полоні російських окупантів досі перебувають 75 захисників острова Зміїного.

Підкреслимо, українська влада повертає військовополонених додому поступово, при першій можливості. Потрібно також розуміти, що обмін військовополоненими є дуже складним процесом. Сподіваємося на краще і віримо в те, що всіх захисників України, а також мирних жителів, яких утримують у полоні, незабаром буде звільнено.