На Одещині 10-річна дівчинка “замінувала” школу

На Одещині 10-річна дівчинка повідомила на лінію “101” про замінування однієї зі шкіл. Правоохоронці перевірили заклад, але нічого не знайшли. На батьків школярки склали адмінпротокол про невиконання батьківських обов’язків. Про таке  повідомили в поліції Одещини.

Телефонний дзвінок про замінування школи надійшов 15 липня. Людина, яка телефонувала, не представилась. Поліцейські перевірили вказану школу, жодних небезпечних речовин чи вибухових пристроїв не виявили. Далі правоохоронцям вдалось з’ясувати, з якого номеру надійшов виклик. Виявилось, що телефонувала 10-річна дівчинка, учениця 5 класу одного з ліцеїв Подільського району.

“Шкодниця пояснила, що вона разом з сестричками переглядала один з сучасних телесеріалів про школу, що і наштовхнуло малих взяти без дозволу телефон батька та здійснити неправдивий виклик про замінування”, — розповіли в поліції.

З батьками школярки та з самою дівчинкою поліцейські провели профілактичну бесіду. Крім того, на одного з батьків склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення — невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей. За це передбачений штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

Джерело