На Одещині перевірять прокурорів з інвалідністю через можливі зловживання

В Україні на тлі корупційного скандалу, в який потрапили голова обласної МСЕК і понад 50 прокурорів, які несподівано стали інвалідами під час війни, триває службове розслідування щодо можливих зловживань. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Розслідування стосується як набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат.

За попередніми даними, в Одеському регіоні з 494 співробітників прокуратури статус людей з інвалідністю має майже кожен десятий – 47 осіб. Переважна більшість із них – чоловіки. Більше – лише в Черкаській та Хмельницькій областях.

У решті регіонів ситуація інша – частка прокурорів з інвалідністю не перевищує 10%. В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті.

«За кожним із цих фактів буде проведено ретельну перевірку та надано оцінку як у межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження». – йдеться в повідомленні.

Джерело