На Одещині розслідуватимуть смерть вагітної жінки та її ненародженої дитини

В Татарбунарській лікарні 15 лютого померла жінка та її ненароджене немовля при дивних обставинах. Як повідомили в поліції, 40-річну вагітну жительку з одного села Лиманської ОТГ доставили в лікарню через вірусну інфекцію. На обліку у жіночій консультації жінка не перебувала.

Через те, що стан жінки швидко погіршувався, а вона була вже на 30 тижні вагітності, лікарі прийняли рішення зробити кесарів розтин. Під час операції з жінки вийняли мертву ненароджену дитину. Від ускладнень жінка померла на операційному столі. Попередній причина смерті – набряк легень.

За фактом смерті жінки та дитини слідчі територіального підрозділу поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою «природня смерть». Слідчі також внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали провадження за ознаками ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ. Причини смерті жінки та дитини будуть встановлені за результатами проведених судово-медичних експертиз.

Джерело