На Одещині ухилянту “допомогли” стати багатодітним батьком

На Одещині викрили схему для виїзду військовозобов’язаних за кордон та затримали підозрюваних: 41-річну організаторку з Нерубайської сільської громади та 26-річну спільницю. Про це 21 червня повідомили у поліції Одещини.

За їхніми даними, жінки підробили для 26-річного односельця, в якого вже була одна донька, свідоцтва про народження ще двох маленьких синів від жінки, якої не існувало. Статус багатодітного батька дозволяв чоловіку виїхати за кордон для уникнення мобілізації.

Обидвом фігуранткам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, за що загрожує від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Суд обрав організаторці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким вона і скористалась, а її спільниці — нічний домашній арешт.

Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ознаками ч.ч. 3 та 4 ст. 358 Кримінального кодексу України і встановлюють можливих спільників оборудки з-поміж працівників медустанов.

Джерело