На Одещині військовий оголосив голодування через неналежні умови в лікарні

Бойовий медик 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, відомий під позивним “Трава”, Петро Конопля оголосив голодування через неналежні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Військовий обурився якістю харчування і станом палат, описавши ситуацію як “критичну”.

У своїх соціальних мережах Конопля зазначив, що пацієнтів годують їжею, яка більше нагадує клей, а стіни в палатах покриті пліснявою. До свого повідомлення він додав відео, на якому показав, як виглядає їжа і умови його перебування в лікарні.

За словами медика, харчування в лікарні, як для військових, так і для цивільних, є неприйнятним, і він назвав його “гидотою”. Чоловік підкреслив, що збалансоване харчування є важливою складовою лікування, проте умови в цьому закладі більше схожі на “катування”.

На відео, опублікованому Коноплею, видно кілька страв, які подають у місцевій їдальні. Серед них – вівсянка на молоці, яку медик назвав “молочним клеєм”, переварений рис та макарони з тушкованкою, що подається замість м’яса. Стан палат також викликає занепокоєння: на стінах видно тріщини та плісняву.

“Мене переводять, але тут залишаються інші пацієнти, які продовжуватимуть отримувати таку ж низькоякісну їжу. Я оголошую голодування: з цього моменту нічого не їм, п’ю тільки воду, доки ситуація не зміниться”, — заявив Конопля у своєму відеозверненні.

Наразі керівництво лікарні публічно не відреагувало на скандал. Пізніше Конопля повідомив, що після публікації відео деякі зміни все ж відбулися: до макаронів і компоту, які раніше подавали в лікарні, додали овочі та сардельку. Він також зазначив, що у медзаклад нібито має приїхати голова обласної військової адміністрації та представники кількох телеканалів.

Джерело