На Одещині встановлюють ретранслятори, які будуть глушити радіосигнал з території невизаної ПМР

ЦПР привернув увагу до проблеми сигналу з Придністровʼя: на Одещині встановлюють ретранслятори

На півночі Одеської області встановлюють ретранслятори для глушіння радіосигналу, щоб запобігти розповсюдженню російської пропаганди. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер під час брифінгу, повідомляє ЦПР.

За його словами, на сьогодні вже встановлено вісім ретрансляторів, і робота щодня активно продовжується. Всього запланували встановити 15 таких пристроїв.

«15 червня почнемо їх тестувати щодо потужності, щоб не збити сигнал ДСНС. На сьогодні Держспецзв’язок працює над цим питанням… Я постійно телефоную в Подільськ та Роздільну, питаю. Балта ще сигнал бере. Хочемо приглушити там сигнал та дати трохи нашого, щоб і вони послухали також», – розповів Кіпер.

Нагадаємо, в березні Кабінет міністрів України ухвалив рішення виділити з резервного фонду державного бюджету 152 мільйонів гривень на розгортання системи, яка блокуватиме антиукраїнське телерадіомовлення у прикордонних областях.

Очікується, що за виділені кошти буде встановлено комплекси з блокування телерадіосигналів з території РФ, Білорусі та невизнаного Придністров’я. Такі комплекси встановлять у 45 локаціях у прикордонній зоні дев’яти областей.