На Одещині викрили групу молодиків, які підпалювали майно залізниці

Співробітники поліції та Служби безпеки України затримали групу молодиків, яких підозрюють у підпаленні об’єктів “Укрзалізниці” на замовлення спецслужб РФ в Одеській області.

Фото: СБУ

За даними поліції, 20-річний житель Одеси, який шукав роботу через інтернет, був завербований представником російських спецслужб.

Йому запропонували за грошову винагороду підпалювати релейні шафи автоблокування та підстанції на території Одеського регіону. Молодик залучив до протиправної діяльності двох своїх знайомих віком 24 та 20 років із Білгород-Дністровського району. З серпня спільники встигли пошкодити вісім релейних шаф.

Фото: Нацполіція

Під час обшуків у затриманих правоохоронці вилучили докази, зокрема мобільні телефони з листуванням із куратором, а також відео з місць підпалів, які вони надсилали для підтвердження виконаних завдань.

Наразі всім трьом підозрюваним повідомлено про підозру в замаху на диверсію, вчинену за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Їм загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: Нацполіція

Джерело