На Одещині затримали підприємця, який організував схему виїзду за кордон

На Одещині затримано 38-річного приватного підприємця, якого підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону. За гроші він нібито обіцяв військовозобов’язаним можливість виїхати до Молдови.

Зазначено, що для реалізації свого плану підозрюваний налагодив змову з невідомими особами і шукав потенційних клієнтів серед своїх знайомих.

Фото: ГУ НП в Одеській області

Правоохоронці задокументували, як в кінці травня одесит зустрівся з “клієнтом” і пояснив умови перетину кордону. Вартість послуги складала сім тисяч доларів. Друга зустріч відбулась наприкінці червня, коли відбувалася передача пакета документів.

Чоловіка затримали під час отримання частини грошей. В ході обшуків у його квартирі та автомобілі були виявлені документи, мобільний телефон і грошові кошти.

Йому висунули обвинувачення за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання від семи до дев’яти років позбавлення волі з можливістю заборони займати певні посади або вести певну діяльність до трьох років, а також конфіскацію майна. Зараз він перебуває під вартою.

Джерело