На Одещині знову намагаються продати комплекс Білгород-Дністровського порту

В Одеській області знову оголосили аукціон з продажу державного підприємства “Білгород-Дністровський морський торговельний порт”. Стартова ціна об’єкта становить 88 мільйонів 986 тисяч 246 гривень, що вдвічі менше від початкової вартості під час попереднього аукціону, де порт пропонували за понад 177 мільйонів гривень.

Переможець торгів зобов’язаний не тільки придбати порт, а й погасити заборгованість із податків, зарплат, а також сплатити 20% ПДВ від фінальної вартості. Пропозиції приймаються до 20:00 15 вересня, а аукціон заплановано на 16 вересня о 12:30.

Майновий комплекс порту включає 64,4 гектара землі, дев’ять суден, 47 транспортних засобів, 18 портальних кранів, чотири теплотяги та інше обладнання. Основна діяльність підприємства полягає у допоміжному обслуговуванні водного транспорту, зокрема перевантаженні лісних вантажів, добрив, металопродукції та зернових.

Порт вперше виставили на продаж у березні 2023 року, але охочих купити його не знайшлося. Протягом 2023–2024 років Фонд державного майна України неодноразово намагався продати комплекс, однак поки що безрезультатно.

Джерело