На півдні Одещини затримали жінку з немовлям в пакеті

В місті Рені на півдні Одеської області місцеві мешканці побачили жінку з пакетом з магазину, в якому знаходилася новонароджена дитина. Про цю подію вони повідомили поліції і там з’ясували особу жінки.

Дитину відразу відібрали у неї і відправили до лікарні – з неї все в порядку. Як повідомила породілля, це у неї 7 дитина – попередніх у неї відібрали через невиконання обов’язків щодо їх виховання. Цю вона дуже хотіла залишити собі і боялася йти до пологового будинку, тому народила сама. П’ятьох дітей виховує бабуся, а ще одна знаходиться у Києві під опікою служби у справах дітей, де була свого часу народжена і покинута в лікарні. Після родів жінка поклала дитину у пакет і пішла до пішки до своєї матері.

Поліцейські склали відносно породіллі протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. За це правопорушення суд може накласти на жінку стягнення у вигляді попередження або штрафу від 850 до 1700 гривень. Дитину у матері було відібрано.

Джерело