Національний одеський філармонійний оркестр отримав запрошення виступити у Кореї

Національний одеський філармонійний оркестр зіграє концерт у столиці Республіки Корея. В програмі — твори українських композиторів, а корейський піаніст Джунхьон Кім виконає партію фортепіано у творі видатного українського композитора Сергія Борткевича.

Попри теперішні складні часи та нелегкі умови життєдіяльності українського суспільства в результаті жорстоких воєнних дій росії проти України, установи та організації культури повинні якомога активніше відстоювати власну українську культуру та її ідентичність. Особливою вимогою також є й наявність культурного обміну та демонстрація українського культурного продукту на міжнародній арені.

За часи свого існування Національний одеський філармонійний оркестр побував у 16 країнах світу, здійснивши таким чином численні поїздки у Західну Європу, США й Австралію. США колектив відвідав чотири рази, а у 1995 році перетнув екватор, побувавши з виступом на фестивалі в австралійському місті Перт. А найближчим часом у планах колективу — відвідати Східну Азію, столицю Республіки Корея місто Сеул.

Нещодавно, за підсумками відбору, саме одеський оркестр на чолі з маестро Хобартом Ерлом отримав запрошення від Корейської Фундації міжнародних культурних обмінів «KOFICE» (Korean foundation for International Cultural Exchange) на участь у мистецькому проекті в Республіці Корея в рамках «Двосторонньої міжнародної програми обміну в галузі мистецтва та культури», який відбудеться з 29 вересня по 4 жовтня 2024 року. А сам концерт відбудеться 2 жовтня у концертному залі Aram в ARAM NURI ARTS CENTER.

Джерело