Неповнолітнього браконьєра з Одещини оштрафували на півмільйона гривень

Державне агентство меліорації та рибного господарства в Одеській області активно бореться з незаконним виловом водних біоресурсів. Щодня здійснюється нагляд за дотриманням законодавства, а також проводиться оперативна робота з виявлення та затримання порушників.

Як результат цієї роботи, нещодавно Одеський рибоохоронний патруль завершив кілька кримінальних проваджень, серед яких було справу неповнолітнього мешканця, що незаконно виловив 145 раків на річці Дністер із використанням забороненого знаряддя лову.

Судом встановлено, що порушник знехтував вимогами закону, чим заподіяв державі збитки на суму 483 140 гривень. Відповідно до постанови суду, ці кошти повинні бути відшкодовані державі. Крім того, суд призначив штраф у розмірі 17 000 гривень за порушення ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, що передбачає незаконний вилов водних біоресурсів, завдання істотної шкоди та конфіскацію незаконного знаряддя лову.

Цей випадок — ще одне нагадування для порушників про суворі наслідки, до яких призводять браконьєрські дії. Всі учасники рибальства зобов’язані дотримуватись правил рибальства, встановлених законодавством України.

Джерело